середу, 3 квітня 2013 р.

Гоголівські гостини







 
204 роки тому на світі зявилась людина, що прославилася геніальністю своїх творів та одночасно незбагненністю своєї поведінки.
 Імя цієї людиниМикола Гоголь.
Микола Васильович Гоголь належить до найбільш оригінальних письменників усіх часів. У найрізноманітніших експертних опитуваннях його імя ставиться поруч із іменами Шекспіра, Сервантеса, Данте. Довкола життя і творчості Гоголя і донині схрещуються списи і народжуються найрізноманітніші версіїЖиття Миколи Васильовича оповите таємницями, парадоксами, суперечностями...

     Саме йому-великому і загадковому Гоголю була присвячена літературно-музична композиція, яку 31 березня провели бібліотека спільно з громадською організацією «Російська община Волинської області».



    Читальний зал бібліотеки був переповнений шанувальниками письменника. Учасники зустрічі читали уривки з його творів «Тарас Бульба», «Мертві душі», відкривали цікаві сторінки біографії. Велось жваве спілкування, яскравим доповненням дійства стали виконані романси та книжкова виставка.














 
  Таким чином, приємно зазначити, що   204-річний ювілей Миколи Васильовича Гоголя не пройшов осторонь бібліотеки. Особливо приємно, що творчістю письменника цікавиться велика кількість людей, тож це ім’я ніколи не буде завіяне пилом забуття. Усе коротке життя Гоголяце і драма, і містика, і гра. Й суцільна загадка, до якої будемо неодноразово повертатись у наших пошуках істини.


Немає коментарів:

Дописати коментар