пʼятницю, 17 травня 2013 р.

День Європи


     ”Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більш намагаюся збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр ”, - так сказав Вольтер, і ми не можемо не погодитися з цією думкою. Щоб рухатися вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й  знати та поважати своїх сусідів. А ще – вивчати їхній досвід розбудови громадянського суспільства.
      Українська молодь – за європейський вектор розвитку інтеграції держави. Бо наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце. Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Тепер би ще діяти як європейці: послідовно, наполегливо та виважено, впроваджувати європейські стандарти життя, творити Європу у власній державі.
    В дні святкування дня Європи бібліотека-філія в якій створено сектор „Польська бібліотека та читальня” долучилася  до чергового засідання „Європейського клубу” який діє в Луцькому природничому ліцеї (Луцький НВК загально-освітня школа І-ІІ ст.-природничий ліцей). В ході засідання відбулася віртуальна подорож містами Європи. 












                 



      Особлива увага була приділена історичній та культурній спадщині Польщі. Учасники засідання взяли участь в вікторині „Що ми знаєм про Європу?”. Всі питання були цікаві та жваво обговорювалися. Чи кожен з нас може перелічити всі країни Європи, яку країну називають батьківщиною Діді Мороза, що означають зірки на прапорі ЄС? Кожен учасник показав свої знання та ерудицію, а нова інформація буде корисною в подальшому навчанні.
     На день Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію та, що найголовніше, спільне майбутнє. Наше європейське майбутнє.




Немає коментарів:

Дописати коментар