пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Портрет країни європейських цінностей

    Спитайте в українця, чи хоче він жити, як у Європі? Ну, так, звичайно, хоче. А що таке європейські стандарти життя? Це заробітки, як у німців, або, принаймні, як у поляків. А ще – гідна пенсія, зручний транспорт, затишні міста та села... Безперечно, все це – з категорії європейських цінностей і важливих надбань Європи. Та чи означатиме високий рівень матеріального забезпечення те, що ми одразу почнемо жити, як у Європі? Адже у Катарі чи Арабських Еміратах мають на душу населення набагато більше прибутків, ніж у деяких країнах Європи... Коли ми говоримо про європейські цінності, мова не йде лише про матеріальні потреби.  Демократія, верховенство права, рівність, людська гідність, свобода, культура, духовність- єдність цих цінностей – фундамент, на якому стоїть Європейський Союз .





  Напередодні  Дня Європи, який відзначається в Україні 16 травня,  в секторі  «Польська бібліотека та читальня», що створений в бібліотеці-філії №6 відбулось засідання європейського клубу  «Перспектива»,   Луцького  НВК ЗОШ І-ІІ ст. №7-природничий ліцей на тему «Портрет країни європеських цінностей». 



  Розібратись в процессах євроінтеграції України, визначити перспективи та переваги України в Європейській спільноті, «намалювати» портрет країни з європейськими цінностями допомагала учням Тетяна Ленартович-заступник начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, начальник відділу проектної діяльності Луцької міської ради. Всі присутні погодились з висновком, що давно настав час перейти  до справи: сприйняти європейські цінності, близькі і зрозумілі кожній людині, а потім законодавчо і на практиці підтвердити, що ми, нарешті, почали розглядати їх як норму життя. Саме це і буде справжнім початком розбудови сучасної європейської держави з гордою назвою Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар