пʼятницю, 19 травня 2017 р.

В очікуванні безвізу: дорослих безкоштовно навчають англійської за допомогою мультиків та ігор




Викладач, презентації, малюнки, мультфільми та уважні слухачі, які постійно щось записують в блокноти – так виглядає загальна картина процесу роботи у «Клубі вивчення англійської мови Motherland».Проводили чергове заняття клубу у середу, 17 травня. Місце зустрічі дорослих учнів – Комунальний заклад «Луцька міська ЦБС» бібліотека-філія № 6.Захід проводять за підтримки Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина» та громадської організації «Батьківщина молода».У навчальному клубі акцентують увагу на тому, що вивчення курсу спрямоване на ознайомлення з різними побутовими ситуаціями на зразок перебування в аеропорту і магазині. Відтак, ті хто ще не був за кордоном, знатимуть як чинити, що казати і куди йти за визначених обставин.


Курс зорієнтований на дорослих, які після роботи можуть завітати до бібліотеки та, по-дитячому розважаючись, повторити забуте або дізнатись щось нове. Щосереди і щоп’ятниці о 18:00 слухачі на півтори години занурюються в англомовний світ.
Крім зазначеного клубу діє ще один – «Розмовний клуб Motherland». Його створили для тих, хто вже знає англійську та хоче її вдосконалювати.
«Цей курс буде розрахований на п’ять занять, але ми плануємо восени запустити більш масштабний проект. Ми всім учасникам даємо матеріали, з якими вони можуть працювати, надсилаємо їм матеріали уроку на електронні адреси, тобто досить ґрунтовно працюємо. Щосуботи заняття для всіх охочих відбуваються в «Розмовному клубі Motherland» о 16:00», – розповідає член бюро Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина» Світлана Герченова.
Заняття «Клубу вивчення англійської мови Motherland» відвідує і тимчасовий виконувач обов'язків голови ВО «Батьківщина» Ірина Чебелюк.
«Шкільні та університетські знання поступово стираються. Ми ж плануємо відпочинок, поїздки і досить часто виникають такі ситуації, коли ти не розумієш іноземців, або розумієш, але не можеш сказати. Тому народилась ідея допомогти таким, як і ми самі трохи відновити свої знання з англійської мови», – стверджує Ірина Чебелюк.
Для неї такі заняття завжди є особливими, оскільки вивчає англійську Ірина Чебелюк разом з сином.
«Він вже знає більше, ніж мама, але йому теж цікаво допомогти, підказати і разом з нами брати участь в цих заняттях. Ми більше націлені на дорослу аудиторію, тому з нею і працюємо», – каже Ірина Чебелюк.
Проводить заняття досвідчена викладачка англійської мови Тетяна Вознюк, заняття англійської мови якої відвідували у Польщі та Китаї. Крім того, у неї є досвід роботи і проживання у США. Вона запевняє, що погодилась підтримати ідею одразу, оскільки вона знає, чим поділитися, та як це подати правильно.
«Ідея цього курсу – дати людям необхідний мінімум знань, щоб вони могли в подальшому самі вивчати англійську мову і необхідну лексику для того, щоб подорожувати за кордоном. Люди, які не стикалися з технічною стороною подорожі, не були в аеропорту наприклад, дуже хвилюються з цього приводу. Якщо ж вони не володіють англійською мовою на достатньому рівні, то їм просто страшно їхати», – розповідає Тетяна Вознюк.







Викладачка розповіла і про складнощі подорожування за кордоном.
«Я дуже багато подорожувала сама, тому знаю, що це і просто, і складно водночас. Просто, тому що за кордоном скрізь є знаки, які підказують що робити. З іншої сторони складно, якщо не знаєш як все функціонує. Людина, яка не подорожувала, просто згубиться», – каже викладачка.
З її слів, перша тема – аеропорт, бо поїздка починається саме з цього місця. Потім треба заселитись в готель, шопінг, їжа, непередбачувані ситуації на зразок згуби паспорту, крадіжки, візиту до лікаря. На заняттях, граючись, вивчають лексику. Тетяна Вознюк каже, що це роблять для того, аби люди були впевненіші, в них виникало бажання кудись їхати і щось бачити.
Слухачка курсу Наталка стверджує, що заняття в клубі для неї аж ніяк не розвага, незважаючи на ігрову форму проведення.
«Я відвідую обидва клуби. Тут пригадую те, що забула, а в розмовному клубі вдосконалюю свої навички. Заняття проходять настільки цікаво, що час збігає дуже швидко. Важливим для мене є пояснення викладачем невідомих моментів, вивчення лексики і граматики за допомогою презентацій і роздаткового матеріалу», - розповідає Наталка.
http://lutsk.rayon.in.ua/news/30701-v-ochikuvanni-bezvizu-doroslih-bezkoshtovno-navchaiut-angliiskoyi-za-dopomogoiu-multikiv-ta-igor

Немає коментарів:

Дописати коментар