пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Один день з життя планети

  Людина та природа — поняття взаємопов’язані та взаємозалежні, адже людство існуватиме доти, доки існуватиме природне середовище. Створюючи загрозу природі, ми загрожуємо самим собі.  Людина доти могутня й непереможна, доки вірна законам природи — пізнаним і непізнаним, не нею встановленим... Активно впливати на природу, але залишатись її сином, бути вінцем її творіння та володарем її сил, по-синівському бережливо ставитись до неї — ось яку позицію нам треба займати у процесі взаємодії з природою...». 

   Настав час керуватись у наших діях правилами екологічного гуманізму, основна ідея якого: людина є лише часткою Природи та Космосу, із законами та силами яких вона повинна рахуватись. Що ж таке «екологія»? Які екологічні проблеми людина створила сама собі, які глобальні екологічні катастрофи загрожують людству?

    В бібліотеці відбулась вікторина , присвячена Всесвітньому дню довкілля , яка торкалась різних аспектів екологічних  проблем. Учні 9-А класу Луцького НВК загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №7-природничий ліцей відгадували екологічні кросворди, відповідали на різні цікаві запитання які стосувались природних ресурсів та захисту навколишнього середовища. Всі присутні погодились з висновком, що майбутнє нашої планети залежить від нашого бережливого ставлення до довкілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар