пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Радіація в житті людини



   26 квітня 1986 року – одна з найтрагічніших дат в історії людства: на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції за 110 кілометрів від столиці України Києва, майже в центрі Європи, сталася аварія, яку обґрунтовано кваліфікують як найбільшу в світі техногенну й екологічну катастрофу. Атомна енергія невблаганна: вона не прощає помилок, атомна енергія несе величезні можливості, але водночас й величезну небезпеку. Одна-єдина аварія може змінити цілий світ. Медичні проблеми післячорнобильського періоду не мають аналогів і відрізняються від інших відомих у світі випадків масовогоопромінення людей  адже радіація в будь-яких дозах дуже небезпечна.




   Про це вів розмову лікар-методист Обласного Центру Здоров’я Левчук Сергій Васильович із студентами другого курсу Луцького педагогічного коледжу. Лікар роз’яснював як радіація впливає на організм людини , як від неї вберегтись, які продукти слід вживати для запобігання хвороб, викликаних підвищеним радіаційним фоном. Студенти ставили запитання на медичну тематику та отримували на них компетентні  відповіді.Втім, Чорнобиль не минув. Він промовисто нагадує про себе щодня численними проблемами в різних сферах суспільства, у долі мільйонів людей, житті кожного з нас.

  Своїм відлунням Чорнобильська катастрофа спонукає до пильності. Вона знову і знову примушує замислитися про силу мирного атому. 

Немає коментарів:

Дописати коментар