суботу, 12 квітня 2014 р.

У злагоді з природою

         Екологічна культура, екологічне виховання,  екологічна свідомість,  екологічна грамотність. Ці поняття дуже стрімко увійшли в нашу свідомість.  Сьогодні, коли молодь вступає в епоху не лише бурхливого розвитку науки і техніки, а й негативних наслідків науково-технічної революції, коли екологічна проблема виростає в проблему перетворення стихійного впливу людей на природу, коли виснажені майже всі види природних ресурсів людству потрібна нова філософія життя, висока екологічна культура і свідомість. Сьогодні в усіх розвинених країнах світу екологічна культура стає невід'ємною частиною функціональної грамотності населення. 

    Для вирішення проблеми збереження природних ресурсів дуже важливим  є освіта людей в області навколишнього середовища, екологічне виховання всього населення, а особливо підростаючого покоління.  

      Задуматися над наслідками нещадного впливу людини на природні ресурси, уявити різноманітні екологічні катастрофи, та осягнути можливі наслідки такого «господарювання» для людини та навколишнього середовища спробували учні 3(7)- А класу (педагог-організатор Людмила Михайлівна Дудик) гімназії №4 ім. Модеста Левицького, прийнявши участь в екологічному брейн-ринзі «У злагоді з природою», який пройшов в бібліотеці-філії. Екологічна культура – складова частина загальноосвітньої культури кожної людини.






Немає коментарів:

Дописати коментар